français english deutsch

Klik voor 'n vergroting

In griekse stijl

Authentiek Grieks huis met zwembad op Zuid-Kreta, met grandioos uitzicht over het dal van de Messara

In het zuiden van Kreta, dichtbij de stranden van Komos en Kalamaki, ligt het rustige dorpje Lagolio. Aan de rand van dit dorp staat tegen de helling onze ruime vakantiewoning met zwembad en ADSL-aansluiting. Dit mooi gelegen Griekse huis werd ongeveer 250 jaar geleden gebouwd.

De laatste honderd jaar, tot aan 1960, was het gebouw in gebruik als olijfoliemolen. In 2007 werd het huis grondig gerestaureerd, waarbij de authentieke, Griekse stijl en sfeer werden behouden. Het huis heeft accommodatie voor vier personen.

U kunt hier genieten van een grandioos uitzicht op het dal en de heuvels rondom, en verder weg de toppen van de Psiloritis, de opgravingen van Festos en de Middellandse Zee.

Als u niet in the ‘middle of nowhere’ wilt zitten, maar wel wilt genieten van de rust en de ruimte, dan kunt u zich geen mooier plekje voorstellen.

Het dorpje Lagolio is nog puur en onbedorven, en heeft een heel bijzonder restaurant, waar u voor weinig geld authentiek Grieks kunt eten.

Authentiek en volledig in Griekse stijl afgewerkt

Het huis ligt aan de rand van het dorp hoog boven het dal, met in het voorjaar een klaterend bergbeekje. Naast het huis is een klein terras, een heerlijk plekje om te ontbijten in de morgenzon. Het grote terras met zwembad grenst aan de benedenverdieping. Regelmatig zweven er enkele adelaars boven het dal: adembenemend mooi!

BEGANE GROND:

Als u het huis binnenkomt bevindt u zich meteen in de ruime woonkeuken. De keuken is volledig uitgerust om ook voor zes personen te kunnen koken. Vanuit de keuken heeft u een schitterend uitzicht over het dal met de vele olijfbomen. De keukenruimte is door een authentieke boog (kamara) gescheiden van de living. De oorspronkelijke molensteen doet nu dienst als salontafel.

BOVENVERDIEPING:

Hier bevindt zich de grote slaapkamer met twee comfortabele eenpersoons bedden en airconditioning. Een kinderbed is op verzoek beschikbaar. Vanuit deze kamer heeft u een grandioos uitzicht.

BENEDENVERDIEPING:

Een paar treden lager komt u op de benedenverdieping, met links de deur naar het terras en rechts de deur naar de badkamer. Deze is in stijl afgewerkt met Gortys marmer, dat in de omgeving wordt gewonnen. Hier is de douche, het toilet en de wastafel. Via een andere deur komt u in de slaapkamer met tweepersoonsbed en airconditioning. Het ruime terras loopt over in het zeer beschut gelegen zwembad. Het terras is voorzien van comfortabele ligstoelen, parasols en een buitendouche. Het zwembad wordt dagelijks schoongehouden.

SAMENVATTEND:

Vanwege de beschutte ligging aan de zuidkant van het Ida-gebergte, behoort Lagolio tot de meest aangename locaties op Kreta. Vele opgravingen en de mooiste zandstranden van Zuid-Kreta zijn dichtbij. Gecombineerd met uw verblijf in deze luxe en bijzondere woning kunnen wij u een onvergetelijke vakantie garanderen.

Geografische Positie:

Het gebied om de villa kunt u met Google Earth bekijken. Start Google Earth en vul de volgende coördinaten in: 35 06.3015' N, 024 47.5595' E

E-mail: info@kretavilla.eu | mobiel: +31-(0)651340259 | telefoon: +31-(0)118-471324